dilluns, 15 d’octubre del 2012

Toyota Prius Endollable




És sense cap mena de dubte el vehicle híbrid per excel·lència i segurament l’abanderat de l’electrificació de la nostre mobilitat. De ben segur que n’heu vist un munt circulant per les nostres carreteres ja que va ser el primer vehicle híbrid del mercat. Avui us presento la seva evolució més conscient.

El nou Prius Plug-in Hybrid o Híbrid Endollable presenta una petita novetat que no per ser petita és poc important. Incorpora una bateria de 5,2 kWh que ens permet fer fins a 25 quilòmetres en mode totalment elèctric (1.200 km combinats) i per tant amb zero emissions. Quan aquesta bateria s’acaba el vehicle passa automàticament al sistema híbrid de sempre.

 A diferència de l’antiga versió híbrida, que només permetia fer 2 km a menys de 50 km/h, aquesta ens permet una autonomia que, si bé no és molt gran, entra dins els valors del trajecte diari mig europeu que són uns 30 km, i ens permet arribar a 100 km/h.

 La nova versió del Prius ens permet assolir uns nivells de consum de 2,1 litres/ 100 km i unes emissions de 49 gr CO2/km. Les prestacions del vehicle són d’un motor de gasolina de 99 Cv, 207 Nm de Par, pel motor tèrmic i 82 Cv pel motor elèctric,  que ens permeten arribar a una velocitat màxima de 180km/h. La bateria fabricada amb ions de liti es carrega al 100% en 1 hora i 30 minuts connectada a una xarxa domèstica (230V).

Amb aquest nou Prius Toyota aposta per un nou model de mobilitat que no s’allunya del vehicle 100% elèctric però només n’agafa les millors qualitats i les combina amb el sistema amb el qual ens sentim més còmodes i notem menys els canvis de model, en una espècie d’adaptació a la conducció elèctrica. 

Adaptació que només es queda en primera fase, ja que el vehicle elèctric o híbrid no és més que una fase abans d’assolir el definitiu sistema de mobilitat que passarà sense cap mena de dubte per les piles de combustible d’hidrogen, que explicarem més endavant, ja que encara és una tecnologia molt cara.

Així doncs aquells que estigueu pensant en canviar de cotxe ja teniu una altre opció més, una opció més sostenible i conscient que combina el millor dels dos sistemes més coneguts i ens permet estalviar diners, energia i contaminació

El preu d’aquest vehicle és de 35.200€ sense les ajudes del govern (amb ajudes 29.600€).

Més informació a: www.toyota.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada