dimarts, 2 d’octubre del 2012

Paper Higiènic




El paper higiènic és potser un dels productes que consumim  que té una vida útil més curta. I tot i no ser un producte que s’utilitzi a tot el món, és un dels productes més consumits. És clar que l’ higiene ha esdevingut un dels hàbits que ha fet evolucionar més a les societats però l’ús del paper de vàter també té els seus punts febles.

La majoria de papers de vàter estan fet a partir de cel·lulosa provinent de fusta (fibra verge) i per tant la matèria primera són els arbres. Per tant és necessària la tala d’arbres per netejar-nos quan anem al lavabo. Dit així no te gaire sentit i pot semblar que és una bajanada haver de tallar un arbre per poder-nos netejar. 

Segurament quan el reciclatge de paper encara era una cosa llunyana i poc industrialitzada les alternatives no eren gaires, i més tenint en compte que fer canviar un hàbit com aquest a una societat pels sistemes d’altres països, que només utilitzen aigua i sabó desprès de anar al lavabo, pot sonar encara més complicat. Avui en dia però reciclar paper està a l’ordre del dia i ens és molt més fàcil trobar paper reciclat per imprimir, escriure, llibretes, etc., en canvi utilitzar paper reciclat per fer paper higiènic és quelcom que pocs fan, tot i que potser seria la primera aplicació que se’ns acudiria a més d’un. 

A més el reciclatge de paper ens permet estalviar la meitat d’aigua que es consumeix pel procés normal, recuperar un residu, evitar utilitzar fusta i per tant tallar cap arbre, consumir la meitat d’energia que és consumeix en el procés habitual i per tant reduir les emissions de CO2. Així doncs reciclar paper no té més que avantatges i ens fa ser una mica més conscients.

Avui doncs us presento una de les opcions per a utilitzar paper higiènic fabricat a partit de cel·lulosa de paper reciclat, un paper que ja ha tingut un primer ús. Es tracta de un producte de la marca Carrefour Eco Planet fet a partir de fibres 100% reciclades i amb el certificat de la etiqueta ecològica de la unió europea Ecolabel.

Aquest producte només el trobareu al supermercat Carrefour per uns 3,26€ (12 rotllos de 3 capes), però us convido a que busqueu productes similars en els vostres supermercats o botigues habituals. 

Més informació a: www.carrefour.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada