dimecres, 20 de juny del 2012

Pirinat




La carn havia estat feia molts anys un producte de luxe i que només es consumia en situacions especials. Avui en dia la carn es troba als nostres plats en tots els àpats pràcticament. Això és possible degut a que el preu de la carn ha disminuït radicalment i la fet més assequible. Això però no és gratuït, per poder baixar els preus i augmentar els rendiments, els animals han hagut d’estar sotmesos a sistemes de cria intensiva i per tant confinats en espais reduïts, i alhora subministra’ls-hi antibiòtics preventius degut a les condicions de vida i hormones per augmentar les taxes de creixement. 

Tot això ens ha portat a un escenari on la carn cada dia més barata té al mateix temps menys qualitat i menys seguretat alimentària, i la única manera de saber que les coses s’han fet com cal és passar-se a la carn ecològica, on els animals són tractats segons normatives de benestar i on la salut de l’animal prima davant els quilos de producció i el benefici econòmic desmesurat.

Pirinat és una empresa dedicada a la producció de carn ecològica del Ripollès. Aquesta empresa, neix l'any 2005, de la mà de l'Enric i el Raimon, dos joves amb tradició familiar ramadera. Amb la intenció de solucionar alguns problemes en que es trobava l’empresa familiar, decideixen crear un producte amb un preu just, una alta qualitat i recuperar la relació entre productor i consumidor. Pirinat es caracteritza principalment per el seu sistema de comercialització que arriba directament al consumidor, sense intermediaris, arribant principalment a qualsevol de les comarques de  Girona i Barcelona, però també a altres poblacions. El juliol del 2009 van inaugurar una sala de desfer de carn ecològica a Campdevànol, on desfan i elaboren els productes de Pirinat.

Pirinat serveix carn ecològica a domicili, a cooperatives i associacions de consumidors, a escoles i restaurants, compromesos amb la producció ecològica de qualitat.

Aquesta és doncs una eina útil per consumir carn de manera més ètica, conscient i al mateix temps donar suport a un producte de proximitat que ajuda a mantenir l'activitat agrícola alhora que protegeix i cuida el medi ambient i l'entorn.

Més informació a: www.pirinat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada