divendres, 20 d’abril del 2012

Renault Twizy


Renault ha llençat al mercat un nou concepte de mobilitat urbana, una proposta original i divertida a cavall entre el ciclomotor i el cotxe, de fet Renault el defineix com un quadricicle elèctric biplaça. Permet una gran maniobrabilitat degut a les seves dimensions reduïdes (234 cm llarg, 124 cm ample, 146 alt) i no és necessari l’ús de casc. Està pensat per a trajectes curts, ja que la seva autonomia no supera els 80 quilòmetres.

Hi ha un fet que el distancia clarament de un vehicle convencional i es el fet que no té portes (opcionals, 590 €), i aquestes no tenen finestres, per una qüestió d’homologació. Tampoc té calefacció ni aire condicionat fet que fa necessaris al hivern uns guants i conscienciar-se que mullar-se és fàcil. Si que disposa de un coixí de seguretat davanter i cinturons de seguretat.

El Twizy disposa de dos models, el Twizy 45, que com indica el seu nom, està limitat a 45 km/h i té una potència de 9 CV, fet que fa que a Espanya es pugui conduir a partir dels 15 anys amb llicencia de ciclomotor. El Twizy “normal” té 17 CV de potència, assoleix els 85 km/h i requereix el permís de conduir cotxe tipus B. La recàrrega de les bateries es realitza a la xarxa elèctrica domèstica en només 3,5 hores, i segons Renault, el seu cost és de 2€!!, fet que fa que el seu consum sigui de 2,5 €/100 km!!. El preu del Twizy està al voltant dels 6000 € (10.000 menys que l’Smart Fortwo elèctric).

 És per tan una alternativa interessant al ciclomotor, que ens permet moure’ns per la ciutat o en trajectes curts de manera còmode, econòmica i amb emissions zero!! 

Més informació a: www.renault.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada